Oranje sluit succesvol jaar af met nipte zege

17 november 2010, 22:22   Bijgewerkt: 17 november 2010, 23:34

Vijftien overwinningen, één gelijkspel en slechts één nederlaag: dat is de fraaie eindbalans van Oranje over het kalenderjaar 2010. De ploeg van coach Bert van Marwijk sloot het uiterst succesvol jaar woensdag in stijl af, door te winnen van Turkije (1-0). Klaas-Jan Huntelaar maakte vlak na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de winst tegen de Turken sloot Oranje het jaar dus passend af, al was de wedstrijd niet bepaald goed. Vooral in de eerste 45 minuten bakte Nederland er weinig van. Er viel maar één kans te noteren en die was voor de Turken, nadat Gregory van der Wiel en Joris Mathijsen elkaar wat onhandig in de weg liepen. Maarten Stekelenburg voorkwam met zijn vingertoppen een Turkse treffer. Oranje kwam voor rust niet verder dan één schot van Wesley Sneijder en wat halfbakken pogingen vanuit de tweede lijn van Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart.

fans supporters vuurwerk

fans supporters vuurwerk

Op dat moment, halverwege de tweede helft, was het al 1-0. De goal van Oranje kwam tot stand na een fout van de Turkse verdediger Ismail Koybasi, die de bal inleverde bij Hedwiges Maduro. De middenvelder van Valencia bediende Huntelaar, die simpel scoorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen