Mununga verkiest Congo boven België

Mununga verkiest Congo boven België

17 november 2010 – De nationale ploeg van België kan fluiten naar de diensten van Joachim Mununga. De aanvoerder van KV Mechelen (22) heeft er voor gekozen om zich beschikbaar te stellen voor de nationale selectie van DR Congo. "Het is een keuze van het hart en voor de sportieve toekomst", aldus de middenvelder in het Gazet van Antwerpen.

"Ik heb maandag in Parijs gepraat met de Congolese bond en de bondscoach en daar hield ik een goed gevoel aan over", zegt Mununga over zijn beslissing. "De Congolese bond is een nieuw project gestart en er zijn grote sportieve mogelijkheden. In heel Europa zijn jonge Congolezen bezig aan hun doorbraak. Zo zat ik samen met spelers van West Ham, PSG en Monaco. En ook in Italië en Spanje spelen talenten uit Congo. Het is een interessant sportief plaatje", vindt hij.

Mununga speelde in het verleden in diverse jeugdelftallen van België. "Ik had altijd respect voor de jeugdploegen van België, maar als ik nu had gekozen voor de Duivels, dan had er altijd iets geknaagd. Mijn band met het land Congo is sterk."

Bondscoach Georges Leekens van België had Mununga opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de oefenwedstrijd van woensdag tegen Rusland.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020