Trefzekere Novakovic helpt Köln langs HSV

30 oktober 2010, 17:21   Bijgewerkt: 30 oktober 2010, 18:12

Hamburger SV heeft de kans om (tijdelijk) naar de derde plaats in de Bundesliga te klimmen onbenut gelaten. Die Rothosen gingen zaterdag op visite bij 1.FC Köln met 3-2 onderuit. Drie goals van Milivoje Novakovic waren HSV te machtig.

Op aangeven van Lukas Podolski opende Novakovic in de tiende minuut de score. Het bezoekende HSV had echter maar een kwartier nodig om de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong, door goals van Mladen Petric en debutant Heung-Min Son. Joris Mathijsen, de enige Nederlander die in actie kwam bij HSV, bereidde het doelpunt van Petric overigens voor.

Ondanks de voorsprong hield HSV geen punten over aan het tripje naar Keulen. Na een half uur maakte Novakovic namelijk gelijk. Zes minuten voor het einde drukte de Sloveen vervolgens zijn zogeheten Dreier-Pack af: 3-2.

HSV zakt door de nederlaag naar de achtste positie. De noorderlingen zagen 1.FC Nürnberg, de nummer negen, ook nog eens op gelijke hoogte komen. Nürnberg was met 3-2 te sterk voor Werder Bremen, de aartsrivaal van HSV. Hierdoor blijft Werder met veertien punten, één minder dan Nürnberg en HSV, op de elfde plek steken.

VfL Wolfsburg- VfB Stuttgart, twee topclubs die eveneens door een matige start van het seizoen in het rechterrijtje staan, werd gewonnen door de thuisclub. De ploeg van ex-FC Twente-coach Steve McClaren won met 2-0, door goals van Kjaer en Dzeko. 

Eintracht Frankfurt greep de mogelijkheid om naar de derde positie op te rukken wél. Ondanks een 1-0 achterstand won die ploeg met 3-1 bij promovendus Sankt Pauli en voerde zo zijn puntentotaal op tot zestien. Het staat wel een straatlengte achter op koploper FSV Mainz en Borussia Dortmund, die zondag tegen elkaar spelen. Ook Hannover 96 en Hoffenheim, de nummers vier en vijf, kruisen dan de degens.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen