Cruijff: "Ferrer heeft nog geen echt elftal gecoacht"

Ger
29 oktober 2010, 11:43

Johan Cruijff is verbaasd dat Vitesse voor Albert Ferrer als nieuwe hoofdcoach heeft gekozen. Het Nederlandse voetbalicoon maakte de Spanjaard als voetballer jarenlang mee bij FC Barcelona.

"De aanstelling is vooral verrassend omdat hij nog geen enkele ervaring als coach heeft. Ferrer heeft af en toe wel wat bij kleine clubs gedaan, maar dat deed hij alleen met kinderen. Ik meen dat hij ook nog gewerkt heeft voor de voetbalscholen van Barcelona, maar een echt elftal heeft hij nog nooit gecoacht", is de oud-international van Oranje tegenover Voetbal International kritisch.

"Toen hij nog bij mij in Barcelona voetbalde, had ik ook niet het idee dat hij ooit trainer zou worden. Maar dat soort dingen komt pas in een latere fase in je leven. Dat zag je ook bij andere spelers van Barcelona. Voor zijn ontwikkeling is het ook goed dat Ferrer nog een paar jaar in Engeland bij Chelsea heeft gevoetbald. Daar heeft hij ongetwijfeld iets extra’s opgestoken."

"Vergis je niet, Ferrer was ooit een talentvolle rechtsbuiten. Ik heb hem omgeschoold tot rechtsback waar hij altijd heel goed gefunctioneerd heeft. Ik heb hem in het begin ook nog een tijdje aan Tenerife uitgeleend, waar hij zich goed ontwikkeld heeft", herinnert Cruijff zich. "Ferrer is in elk geval een heel aardige jongen met wie ik nooit problemen heb gehad. We hebben al die jaren in een heel goede harmonie samengewerkt."

"Wat ik ook grappig vind", besluit Cruijff, "is dat Stanley Menzo zijn assistent wordt, ook een jongen met wie ik jaren heb samengewerkt. Ze houden allebei van goed voetbal, want Cambuur speelde onder leiding van Menzo toch ook leuk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen