Enevoldsen: "Ik sliep wel twaalf uur per dag"

Enevoldsen: "Ik sliep wel twaalf uur per dag"

28 oktober 2010 – Thomas Enevoldsen wist in de eerste maanden van het seizoen geen stempel te drukken op het spel van FC Groningen. De Deen, die afgelopen zomer actief was op het WK in Zuid-Afrika, zit sinds kort echter weer goed in zijn vel.

"Tot twee weken geleden, voelde ik me erg moe. Ik sliep wel elf of twaalf uur per dag en was niet goed in conditie. Ik had gewoon nergens energie voor en dan voel je, je ellendig. Nu is dat gelukkig helemaal weg en voel ik me goed", zegt Enevoldsen op de website van FC Groningen.

"Je ziet bij veel voetballers die op het WK actief waren dat ze moeite hadden met de start van de competitie. Ik ben vlak na het WK ook nog eens geblesseerd geraakt aan mijn hamstring en kon dus niet goed trainen in het voorseizoen. Daar bouw je toch de basisconditie op en dat miste ik. Daardoor kon ik de wedstrijden ook niet goed volhouden."

De middenvelder was woensdag in het thuisduel met ADO Den Haag (3-1) van waarde door de assist te leveren voor het doelpunt van Koen van de Laak. "Nu sprint ik in de negentigste minuut nog langs een tegenstander en geef een assist op Koen. Dat had ik een aantal weken geleden niet gedaan. Dan was ik waarschijnlijk al lang gewisseld."

gerelateerd