Mainz en HSV uitgeschakeld in DFB Pokal

27 oktober 2010, 20:51   Bijgewerkt: 27 oktober 2010, 23:56

FSV Mainz 05 en Hamburger SV hebben al in de tweede ronde afscheid moeten nemen van de DFB Pokal. Mainz, koploper in de Bundesliga, liet zich verrassen door tweedeklasse Alemannia Aachen, terwijl HSV bij Eintracht Frankfurt verloor.

Benjamin Auer en Marco Höger waren er na een uur verantwoordelijk voor dat Mainz in Aken tegen een 2-0 achterstand aankeek. Adam Szalai maakte er in de 68ste minuut nog wel 2-1 van, maar daar hadden de bezoekers achteraf niets aan.

Hamburger SV ging doelpuntrijk onderuit bij Frankfurt. Die Rothosen, zonder Ruud van Nistelrooy en Eljero Elia, maar met Joris Mathijsen (foto), verloren met 5-2. Bij de rust stond het al 3-1 voor de thuisclub. Mladen Petric was de meest opvallende man van het duel. Hij maakte beide goals voor HSV, maar schoot ook in eigen doel.

Hoffenheim speelde zich wél naar de derde ronde. De blauwwitte equipe zegevierde ondanks een rode kaart van spits Vedad Ibisevic met 1-0 over FC Ingolstadt 04.