Huistra wil scherp beginnen tegen ADO

26 oktober 2010, 14:26   Bijgewerkt: 26 oktober 2010, 14:32

Vier dagen na de nederlaag bij NEC (3-2) krijgt FC Groningen alweer de kans zich te herstellen. De ploeg uit de Martinistad ontvangt woensdag in de Euroborg ADO Den Haag, dat evenals de noorderlingen goed aan het seizoen is begonnen.

Tegen NEC begon Groningen slap aan de wedstrijd en het stond dan ook al na twaalf minuten met 2-0 achter. Trainer Pieter Huistra wil tegen ADO hetzelfde scenario voorkomen. “We willen er meteen vanaf het begin bovenop zitten en agressief van start gaan. We hebben wat recht te zetten en willen ons publiek wat laten zien!”, zegt de oefenmeester op de website van FC Groningen.

Huistra en zijn manschappen hebben tegen ADO Den Haag in elk geval geen last van topscorer Dmitriy Bulykin, die geblesseerd is. De coach ziet dat echter niet direct als een voordeel. “Hij is een statische spits en zonder hem komt er meer voetbal en beweging in de ploeg. Daarmee lijkt het spel dus veel op dat van NEC”, stelt Huistra.

Tom Hiariej (hamstrings), Shkodran Metaj (enkel) en Oluwafemi Ajilore (hamstrings) zijn er niet bij tegen ADO. Ajilore heeft de groepstraining inmiddels hervat. Hiariej en Metaj doen dat naar verwachting volgende week maandag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen