Swinkels: "Ik voelde me een beetje genaaid"

Ger
25 oktober 2010, 00:00

Na het goede spel van vorig weekeinde tegen PSV dacht Willem II op de goede weg te zijn in de Eredivisie. Het vertrouwen van de Tilburgers kreeg zondag echter een ferme tik van AZ. De Alkmaarders domineerden in eigen stadion en lieten de hekkensluiter volledig kansloos. De score viel nog mee voor de bezoekers: 3-0.

"Dit sloeg helemaal nergens op. Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen", sprak een teleurgestelde aanvoerder Arjan Swinkels dan ook. "Het leek of we de laatste weken in een stijgende lijn zaten, maar dit was schrijnend." Doelman Davino Verhulst was nog stelliger dan de verdediger: "We speelden als een stel watjes."

De thuisploeg kwam al in de elfde minuut op voorsprong. Jonathas werd licht aangetikt door Arjan Swinkels, aanvoerder van de bezoekers. Scheidsrechter Reinold Wiedeijmer wees gedecideerd naar de stip en de Braziliaan benutte de strafschop zelf. Swinkels was het duidelijk niet eens met de beslissing van de arbiter. "Ik voelde me wel een beetje genaaid."

Maarten Martens maakte na ruim een half uur met een kopbal de tweede treffer voor AZ. Brett Holman was de maker van het laatste doelpunt. AZ had de score daarna nog verder kunnen uitbreiden, maar de schade bleef beperkt voor Willem II. In de competitie staan de Tilburgers er dramatisch voor met één punt uit tien wedstrijden. Ze kregen al 29 tegendoelpunten te verwerken.

Trainer Gert Heerkes was duidelijk in zijn analyse. "Het was ondermaats. Ik heb geen enkele gevaarlijke aanval van ons gezien. Dit is een grote teleurstelling."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen