Van Dijk neemt geen risico met Timisela

23 oktober 2010, 08:40

Michael Timisela miste dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie, maar daar komt zaterdag tegen SC Heerenveen verandering in. De verdediger kampte onlangs met liesklachten en omdat VVV Venlo komende week tegen Feyenoord en FC Groningen moet spelen, neemt coach Jan van Dijk geen risico en zet hij hem op de bank.

“Er komen drie behoorlijke duels in één week, dan neem ik met niemand overbodige risico's”, zegt Van Dijk tegen De Limburger. “De kans dat hij tegen Heerenveen iets oploopt met zijn liesklachten is groter dan normaal. Dan spaar ik ‘m liever zodat hij maar één wedstrijd mist in plaats van straks wellicht twee.”

Hoewel Heerenveen de afgelopen weken matig presteert, is Van Dijk vooral onder de indruk van de voorhoede van de Friezen. “Buitenspelers Oussama Assaidi en Roy Beerens zijn altijd gevaarlijk. Spits Bas Dost is een gevaarlijke klant en altijd aanspeelbaar, zowel over de grond als door de lucht”, vervolgt de tacticus.

De kracht van VVV ligt óók voorin, stelt Van Dijk. "Jorge Chula kan het linksback Calvin Jong-A-Pin lastig maken. Hun centrale verdedigers zijn statisch weliswaar erg goed maar komen vanuit de beweging ook wel eens in de problemen”, sluit hij af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen