Ooijer: “Wist meteen dat ik kon douchen”

19 oktober 2010, 23:23   Bijgewerkt: 19 oktober 2010, 23:37

André Ooijer begon tegen AJ Auxerre verrassend in de basis bij Ajax. Hij speelde prima, maar één onhandig moment leverde hem een rode kaart op. De routinier trok in de zestigste minuut, bij een 2-0 stand, aan de noodrem bij Dennis Oliech, toen de spits vrij kon doorlopen richting het doel van Maarten Stekelenburg.

Oliech kwam vrij na een pass van Benoit Pedretti, die balverlies van Emanuelson afstrafte. Op dat moment stond de verdediging van Ajax uit positie. “Ik moest achter die spits aan, hij liep net één meter voor me”, zegt Ooijer tegen FCUpdate.nl. “Mijn eerste gedachte was om hem te laten lopen, omdat Maarten Stekelenburg goed is in één-tegen-één-situaties. Ik wilde hem alleen licht uit balans brengen.”

Dat lukte, maar door het contact tussen beide spelers ging Oliech naar de vlakte. Ooijer wist direct hoe laat het was: “Toen die spits viel en ik het fluitje van de scheids hoorde, wist ik meteen dat ik kon gaan douchen. Ik had zelf het idee dat de overtreding niet zwaar was, maar je weet dat je in zulke gevallen een rode kaart krijgt. Ik had er nog wel op gelet dat het contact buiten het strafschopgebied was, zodat we in ieder geval niet een rode kaart én een penalty tegen zouden krijgen.”

In plaats daarvan werd het dus een rode kaart en een vrije trap, maar het resultaat was hetzelfde. Valter Birsa schoot de toegekende vrije trap namelijk knap binnen. “Op het moment dat ik zag dat die vrije trap er in ging, zakte de moed me in de schoenen. Dat was echt niet lekker, ik heb de rest van de wedstrijd echt zenuwachtig op de televisie in de kleedkamer gekeken. Gelukkig hebben we de overwinning er alsnog uitgesleept. Dat was het belangrijkste. We hebben ons doel bereikt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen