De Fauw: "Lijfsbehoud voelt als landstitel"

17 april 2006, 13:52

Toen Heracles Almelo en Sparta vorig seizoen promoveerden naar de eredivisie, wist iedereen het zeker: beide ploegen zouden er een hele kluif aan krijgen om zich te handhaven in de eredivisie. Dat beide ploegen zó goed zouden presteren, had niemand verwacht. Na Heracles verzekerde ook Sparta zich zondag van lijfsbehoud en dus is het feest in Rotterdam. "Dat we ploegen als NAC en Willem II onder ons gehouden hebben, is onze verdienste", zegt aanvoerder Davy de Fauw in gesprek met FCUpdate.nl.

Door middel van een knappe 0-2 overwinning bij ADO Den Haag beleefde Sparta zondag een mooi einde van een mooi seizoen, waarin de ploeg als veertiende eindigde. Dat is meer dan een ieder had verwacht, weet ook De Fauw. "Iedereen riep dat we zouden degraderen. Dat we zelfs de nacompetitie zouden ontlopen, had niemand voorspeld. Dit was ons grote doel en nu we dit bereikt hebben voelt het alsof we kampioen geworden zijn. Zeg nou eerlijk, wie had gedacht dat we 37 punten zouden halen en ploegen als NAC en Willem II onder ons zouden houden? Chapeau voor de hele ploeg."

Voor De Fauw, die in het seizoen 2001/2002 naar Rotterdam kwam, speelde bovendien nog iets anders mee. "Ik ben in mijn eerste seizoen bij Sparta gedegradeerd en ik wilde dat koste wat kost niet in mijn laatste seizoen nog een keer meemaken. Dat speelt toch mee, je wilt niet de enige speler uit de historie worden die tot twee keer toe met Sparta uit de eredivisie vliegt", zegt De Fauw lachend.

Nu Sparta zich gehandhaafd heeft, kan het seizoen voor De Fauw nog mooier worden. Zijn nieuwe werkgever, Roda JC, is immers nog altijd in de race om Europees voetbal. "Ik hoop echt dat Roda het gaat halen. Het zal heel moeilijk worden, want ze vechten met drie andere ploegen om één ticket in de UEFA Cup. Het zou voor mij natuurlijk een mooie stap en een mooie ervaring zijn wanneer ik volgend seizoen Europees voetbal zou spelen. Ik hoop komende week wel te gaan kijken bij de wedstrijden van Roda. Tenminste, als ik vrij krijg van de trainer. Maar dat zal niet zo'n probleem zijn, denk ik", zegt de Belg met een knipoog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen