Jong Oranje komt één doelpunt tekort

12 oktober 2010, 20:50   Bijgewerkt: 12 oktober 2010, 21:00

Deelname aan het jeugd-EK van 2011 en de Olympische Spelen in Londen een jaar later is van de baan voor Jong Oranje. In Kiev won de ploeg met 0-2 van Jong Oekraïne, maar dat was net niet genoeg om de 1-3 thuisnederlaag weg te poetsen.

Het is voor de tweede keer op rij dat Jong Oranje naast EK-deelname grijpt. In 2008 gebeurde hetzelfde, toen nog onder leiding van Foppe de Haan. Zijn opvolger Cot Pot kende een uitstekende start en leidde zijn ploeg naar groepswinst in de kwalificatieronde, maar alles werd uit handen gegeven in de eerste zeven minuten van de heenwedstrijd in de play-offs tegen Oekraïne. Door twee slordige momenten stond het toen al 0-2 en die klap kwam Jong Oranje niet meer te boven. Het werd uiteindelijk 1-3, een resultaat dat weinig perspectief bood voor de returnwedstrijd.

Toch lukte het nog bijna om de schier kansloze achterstand om te buigen. Bas Dost opende in Kiev op slag van rust de score en toen John Goossens er na een uur 0-2 van maakte, had Jong Oranje nog ruim dertig minuten om de beslissende derde goal te maken. Jong Oekraïne herpakte zich echter en gaf het EK-ticket niet meer weg.

Omdat op het jeugd-EK de tickets voor de Olympische Spelen vergeven worden, kan Jong Oranje ook deelname aan het olympische voetbaltoernooi nu vergeten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen