Groep C: duel tussen Italië en Servië gestaakt

12 oktober 2010, 22:30   Bijgewerkt: 13 oktober 2010, 08:01

Het EK-kwalificatieduel tussen Italië en Servië is dinsdag na amper zeven minuten gestaakt. Arbiter Craig Thomson moest de wedstrijd afblazen, omdat Servische fans vuurwerk bleven gooien naar het veld en naar vakken met Italiaanse fans. Een vuurpijl leek de Italiaanse doelman Emiliano Viviano te raken. Daarna legde de leidsman de partij stil. Na ampel beraad werd besloten om het duel niet meer te hervatten.

De wedstrijd begon al een half uur later wegens rellen. Supporters van het bezoekende land gooiden vuurwerk in het thuisvak en op het veld en klommen in een veiligheidsnet. De spelers van beide elftallen stonden op dat moment al klaar voor de volksliederen. Maar doordat de politie, de brandweer en enkele stewards het uitvak nog niet rustig hadden gekregen, werd besloten de aftrap uit te stellen en de spelers weer naar binnen te sturen.

De ME moest er zelfs aan te pas komen om de Servische fans te scheiden van de Italianen. Uiteindelijk waren het de spelers van Servië die hun aanhang rustig kregen, waarna er eindelijk afgetrapt kon worden. Na zeven minuten was het duel echter alweer gedaan en verlieten beide ploegen opnieuw het veld.

In dezelfde poule als Italië en Servië boekte Faroër Eilanden een onverwacht succesje. Het dwerglandje pakte op eigen veld een punt tegen Noord-Ierland: 1-1.

Noord-Ierland was veel beter dan de thuisploeg, maar verzuimde lange tijd één van de vele kansen te benutten. Toen Christian Holst na een uur wél scoorde uit een spaarzame uitbraak van de thuisploeg, lonkte zelfs een overwinning voor de Faroër Eilanden. Dat kwam er niet van, want Kyle Lafferty maakte een kwartier voor tijd gelijk. Verder kwam Noord-Ierland, dat nu vijf punten uit drie duels heeft, echter niet.

Slovenië deed goede zaken door met 0-1 te winnen bij Estland.