"KNVB had duel Jong AZ ook kunnen schrappen"

12 oktober 2010, 15:10

Cor Pot, bondscoach van Jong Oranje, toonde zich vorige week niet gelukkig met de houding van AZ. De Alkmaarse club liet Nick Viergever en Erik Falkenburg in een wedstrijd van de beloften meedoen, terwijl er in het weekend daarop de belangrijke play-off tegen Oekraïne U21 voor een EK-ticket op het programma stond. In het duel van Jong AZ raakten beide AZ-spelers geblesseerd, wat tot woede van Pot leidde. Viergever kan de kritiek van de keuzeheer echter niet helemaal plaatsen.

“Als de KNVB zo graag had gewild dat wij niet zouden spelen, had het de wedstrijd van Jong AZ ook van het programma kunnen schrappen” stelt Viergever op de site van AZ. “Daar ligt het probleem dus niet. AZ is mijn werkgever en er waren weinig spelers beschikbaar, dus is het logisch dat Erik en ik meespeelden. Aan de andere kant snap ik Pot ook wel. Hij wil toch over de sterkst mogelijke selectie beschikken. Maar dit is gewoon pure pech. AZ heeft er toch ook niks aan dat ik geblesseerd ben? Voor twee kanten is dit een vervelende situatie.”

Viergever, die met een enkelblessure kampt, verwacht snel aan te haken bij AZ. “De verwachting is dat ik eind van deze week weer bij de groepstraining kan aansluiten. Vandaag (dinsdag, red.) heb ik samen met de fysiotherapeut de eerste veldtraining afgewerkt”, vervolgt de verdediger. “Zoals het er nu naar uitziet heb ik daar geen negatieve reactie op gekregen. De zwelling is flink afgenomen. Hopelijk kan ik dit weekend tegen VVV-Venlo al bij de wedstrijdselectie zitten.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen