Groep C: Italië stelt teleur tegen Noord-Ierland

Ger
8 oktober 2010, 21:32   Bijgewerkt: 9 oktober 2010, 00:44

Noord-Ierland heeft vrijdagavond Italië in de kwalificatie voor het EK op 0-0 gehouden. Voor de Italianen was het na twee zeges het eerste puntenverlies in groep C. Gevolgen had dat niet echt. Nummer twee Servië verloor thuis verrassend van Estland met 1-3. Estland klom daardoor naar de tweede plaats achter de Italianen.

Italië kwam in de eerste helft goed weg toen de Noord-Ieren een strafschop claimden na een handsbal van Daniele de Rossi. Andrea Pirlo en Antonio Cassano kregen in de tweede helft kansen voor Italië. Dinsdag treden de Italianen, die een vroege aftocht op het WK meemaakten, aan tegen Servië.

Estland zorgde in Belgrado voor een stunt door Servië met 1-3 te verslaan. Het was na winst op de Faeröer Eilanden de tweede overwinning van Estland in groep C. Servië kwam na een uur nog wel op voorsprong door een doelpunt van Zdravko Kuzmanovic. Daarna was het de beurt aan Estland. Via Tarmo Kink en Konstantin Vassiljev was de achterstand binnen een kwartier omgebogen. Aleksandar Lukovic besliste in de extra tijd met een eigen doelpunt het duel.

Tim Matavz nam in het duel van Slovenië tegen de Faroër Eilanden maar liefst drie doelpunten voor zijn rekening. In de met 5-1 gewonnen wedstrijd scoorde de spits van FC Groningen twee keer voor rust en één keer in het tweede bedrijf.