Van Wolfswinkel legt uit: "Gewoon hard inschieten"

4 oktober 2010, 00:38   Bijgewerkt: 4 oktober 2010, 00:43

Met negen doelpunten in de eerste acht wedstrijden is Ricky van Wolfswinkel voorlopig de onbetwiste topscorer van de Eredivisie. Zondag tegen Ajax voegde hij weer twee goals aan zijn totaal toe, beide keren vanaf de strafschopstip. International Maarten Stekelenburg werd twee keer de verkeerde hoek in gestuurd.

De eerste keer schoot Van Wolfswinkel de bal hard en hoog in de rechterhoek, de tweede strafschop ging laag in de andere hoek. Dat hij tegenover een topkeeper als Stekelenburg stond, leek Van Wolfswinkel geen moment onzeker te maken. “Welnee. Als je een strafschop goed neemt, zit hij altijd. Dan maakt het niet uit wie de keeper is”, zegt de spits tegen FCUpdate.nl. Een vaste hoek heeft Van Wolfswinkel niet, verklapt hij. “Ik pak de bal, ga klaarstaan en schiet hem hard in”, luidt zijn succesformule. “Pas als ik de bal klaar leg, bepaal ik in welke hoek ik ga schieten.”

Door de twee benutte strafschoppen kwam Utrecht in de Amsterdam ArenA binnen een kwartier op 0-2. Dat bleek beslissend, want verder dan een goal van Siem de Jong diep in blessuretijd kwam de thuisploeg in het restant van de wedstrijd niet. FC Utrecht boekte zo een verrassende, maar volgens Van Wolfswinkel volledig terechte overwinning. “Op onze overwinning valt niets af te dingen, wij waren beter. Als je het iets beter uitspeelt, moet je eigenlijk zelfs nog een doelpunt er bij maken.”

Wat vooral opviel in de ArenA, was de uitstekende organisatie bij FC Utrecht. In de 75 minuten die resteerden na de tweede treffer van Van Wolfswinkel, kwam de ploeg eigenlijk zelden echt in de problemen. “Om grote teams te verslaan moet je keihard werken en daar zijn we niet vies van, dan heeft iedereen kunnen zien. Het stond organisatorisch goed, dat Ajax niet in de wedstrijd kwam was onze verdienste.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen