Alderweireld: "De warming-up was al niet goed"

4 oktober 2010, 00:20

Ajax was thuis al 21 maanden zonder nederlaag, FC Utrecht had dit seizoen uit nog geen punt gepakt. De wedstrijd tussen beide teams in de ArenA leek voor de thuisploeg op voorhand een garantie voor de drie punten, maar dat pakte even anders uit. Ajax ging met 1-2 onderuit en daar viel weinig op aan te merken.

De wedstrijd in de ArenA begon zondag om 12.30 uur, maar de spelers van Ajax leken toen nog lang niet wakker te zijn. De bezoekers sneden in het eerste kwartier keer op keer door de Amsterdamse defensie en arbiter Björn Kuipers deelde twee terechte strafschoppen uit. Beide keren schoot Ricky van Wolfswinkel feilloos raak. FC Utrecht speelde de partij daarna uitstekend uit en smeerde Ajax zo zijn eerste nederlaag van dit seizoen aan. Bovendien was het de eerste thuisnederlaag sinds januari 2009.

Volgens Alderweireld is het voor Ajax nu vooral belangrijk om te leren van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Reden voor paniek is er niet, benadrukt de Belg. “We hebben de afgelopen weken regelmatig laten zien dat we goed kunnen voetballen, bijvoorbeeld tegen Feyenoord, AC Milan en FC Twente. Een slechte dag kan voorkomen. We hadden al heel lang thuis niet verloren, dus je weet dat zoiets een keer kan gebeuren. Het is alleen jammer dat het juist nu gebeurt, tegen een tegenstander die dat direct afstraft. Zonde dat we dit eerste deel van de competitie zo afsluiten.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen