Zenit pakt ook bij Spartak Nalchik drie punten

3 oktober 2010, 18:23   Bijgewerkt: 3 oktober 2010, 18:31

Zenit St. Petersburg koerst in volle vaart af op zijn tweede Russische landstitel in de clubgeschiedenis. De equipe van de Italiaanse oefenmeester Luciano Spalletti (foto) zegevierde zondagmiddag op het veld van subtopper Spartak Nalchik met 3-2.

Met twee doelpunten in het eerste kwart zette Alexandr Kerzhakov Zenit op een 2-0 voorsprong. Golich bracht op slag van rust de spanning terug (1-2), maar direct na de helftwissel loodste Roman Shirokov Zenit koppend in veilige haven (1-3). De laatste minuten waren door de 2-3 van Viktor Vasin overigens nog wel spannend.

Negen wedstrijden voor het einde heeft Zenit 53 punten. De voorsprong op nummer twee Rubin Kazan, dat eerder op de dag in Siberië 2-2 speelde bij laagvlieger Sibir Novosibirsk, bedraagt zes punten. Rubin Kazan heeft bovendien twee wedstrijden meer gespeeld dan Zenit. CSKA Moskou is in verliespunten de grootste concurrent van Zenit. De hoofdstedelingen moeten eveneens nog negen duels spelen en staan na een 2-0 thuiszege op FC Rostov acht punten achter op Zenit.