Chelsea klopt Arsenal, blamage voor Liverpool

3 oktober 2010, 19:04

De gifbeker van Liverpool is nog altijd niet leeg. The Reds liepen zondagmiddag voor de zoveelste keer dit seizoen tegen een blamage aan. Op het eigen Anfield Road moesten ze buigen voor promovendus Blackpool FC: 1-2. Daardoor vindt Liverpool zich na zeven speeldagen terug onder de rode streep in de Premier League.

Liverpool, dat afgelopen donderdag in de Europa League op bezoek bij FC Utrecht niet verder kwam dan een 0-0 remise, kreeg na een half uur de eerste dreun. Glen Johnson legde Luke Varney neer in het strafschopgebied, wat tot een penalty-tegen leidde. Charlie Adam faalde niet vanaf elf meter, al kreeg Liverpool-doelman Jose Reina nog wel een handje tegen de bal.

Varney maakte er op slag van rust 2-0 van voor Blackpool. Hij scoorde op aangeven van Gary Taylor-Fletcher. Zijn treffer had wel een luchtje van buitenspel, maar de protesten van de Liverpool-spelers vonden geen gehoor bij de arbitrage. Zes minuten na de doelwissel kopte Sotirios Kyrgiakos een vrije trap van Steven Gerrard binnen, desondanks moest de ploeg van basisspeler Dirk Kuyt zich gewonnen geven: 1-2.

Liverpool staat nu op een ontluisterende achttiende plaats, met maar zes schamele puntjes. Blackpool ging de equipe van manager Roy Hodgson voorbij. Die formatie bezet momenteel de zestiende plaats, met zeven punten.

De achterstand van Liverpool op koploper Chelsea is door het verlies tegen Blackpool opgelopen tot twaalf punten. De regerend landskampioen was zondag in een boeiende topper met 2-0 te sterk voor Arsenal. De bezoekers waren voetballend beter en kregen vooral via Marouane Chamakh verschillende kansen om te scoren, maar sprongen daar onzorgvuldig mee om. Aan de andere kant waren Didier Drogba en Alex wél trefzeker. Drogba scoorde vlak voor rust, Alex besliste de partij in de tweede helft met een spijkerharde vrije trap in de kruising. Vlak daarvoor had Nicolas Anelka al de 0-2 op zijn schoen, maar hij schoof voor leeg doel naast.

Chelsea staat nu vier punten los van de concurrentie. Manchester City staat tweede, één punt voor stadgenoot United. Arsenal is door de nederlaag op Stamford Bridge even afgehaakt in de strijd om de bovenste plaats. De ploeg van coach Arsene Wenger heeft na zeven duels al zeven punten minder dan koploper Chelsea.