Valencia behoudt eerste plek na zege op Athletic

2 oktober 2010, 23:57   Bijgewerkt: 3 oktober 2010, 00:11

De zesde speelronde in de Primera Division is nog niet eens halverwege, maar nu al is duidelijk dat Valencia ook na dit weekeinde lijstaanvoerder is. De formatie uit de sinaasappelstad behoudt zijn eerste plaats na een 2-1 zege op Athletic de Bilbao.

Aritz Aduriz zette Valencia, waar Hedwiges Maduro wegens een blessure ontbrak, met een doeltreffende kopbal al na elf minuten op het juiste spoor tegen de Basken. Vicente maakte er in blessuretijd 2-0 van. Igor Gabilondo schoot vervolgens uit een vrije trap nog de 2-1 binnen, maar verder dan die treffer kwam Athletic niet.

Valencia heeft in de eerste zes wedstrijdrondes zestien punten verzameld. Villarreal en FC Barcelona volgen met twaalf uit vijf op de tweede en derde plek. Beide clubs komen zondag in actie, tegen respectievelijk Racing Santander en Real Mallorca.

Eerder op de avond legde Jeffrey Sarpong de basis voor de thuiszege van Real Sociedad op Espanyol. De ex-Ajacied, die na tachtig minuten mocht invallen, vuurde vlak voor het eindsignaal een vrije trap op de lat, maar vervolgens zag hij Juan Forlín van Espanyol de bal in een reflex in zijn eigen doel werken (1-0).

Real Zaragoza, waar Saïd Boutahar de hele wedstrijd vanaf de reservebank moest bekijken, hield een punt over aan het duel met Sporting de Gijón. De noorderlingen stonden na 55 minuten met 2-0 achter, maar knokten zich dankzij twee doelpunten van Florent Sinama-Pongolle terug tot 2-2. Desondanks blijft Zaragoza de drager van de rode lantaarn in de Primera Division. Het heeft pas drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen