ADO en Sparta zwaaien naar Breda

16 april 2006, 16:35

ADO Den Haag verloor, maar toch was het zondag feest in het Zuiderpark. De Haagse ploeg ging met 0-2 ten onder tegen Sparta, maar omdat al vroeg in de wedstrijd duidelijk werd dat NAC ging verliezen tegen PSV was het resultaat in Den Haag van ondergeschikt belang. Beide ploegen hielden NAC Breda immers onder zich, waardoor zowel ADO als Sparta zich kan opmaken voor een nieuw seizoen in de eredivisie.

Hoewel beide ploegen ongetwijfeld van zins waren om koste wat kost te winnen in het Zuiderpark, raakte het duel al na vijf minuten in een soort patstelling. PSV was in Breda op voorsprong gekomen, wat zou betekenen dat ADO en Sparta aan een gelijkspel ruim voldoende zouden hebben om zich te verzekeren van nog een seizoen eredivisie. De supporters van ADO en Sparta vermaakten zich vooral met leedvermaak richting Breda en het feit dat de wedstrijd in het Zuiderpark steeds gezapiger werd leek de fans van beide ploegen amper te deren.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan de sfeer in het stadion. Sterker nog, nadat PSV binnen vijf minuten de score had verdubbeld van 0-2 naar 0-4, was er voor beide clubs helemaal geen vuiltje meer aan de lucht. Naast de fans leken ook beide elftallen zich hierdoor plotseling te beseffen dat er niets meer op het spel stond. Ook een nederlaag zou, bij een zege van PSV in Breda, voor beide teams immers volstaan voor lijfsbehoud. ADO en Sparta leken de schroom van zich af te gooien en plotseling werd het duel het aankijken meer dan waard.

Dat ADO Den Haag hier niets tegenover kon stellen, was voor de Haagse fans ongetwijfeld teleurstellend. Desondanks zal niemand in Den Haag en omstreken daar een traan om laten. Het grote doel, directe handhaving, was immers bereikt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Sparta. Evenals Heracles Almelo is ook Sparta er in geslaagd om als promovendus de nacompetitie te ontlopen en dat zal in Rotterdam voelen als een landstitel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen