V/d Linden trots op aanvoerdersband Heracles

Koen Freriks
23 september 2010, 18:01

Antoine van der Linden kreeg deze week bij zijn club Heracles Almelo een extra rol. De 34-jarige verdediger is de nieuwe captain van de Tukkers, nadat Birger Maertens afstand nam van de aanvoerdersband.

"Natuurlijk is het mooi om aanvoerder te zijn", reageert hij aan Voetbal International. "Maar voor mij verandert er niet zo gek veel. Ik communiceerde altijd al veel, zeker met de jonge spelers. Bovendien heeft het ook met mijn positie in het veld te maken. Waar mogelijk probeer ik mijn teamgenoten te helpen."

"De trainer riep me bij zich en vertelde dat Birger zich niet lekker voelde als aanvoerder. Voor hem was het een logische keuze mij vervolgens te benoemen. Voorafgaand aan het seizoen hadden we al een gesprek gehad, waarin hij aangaf dat hij óf Birger óf mij aanvoerder zou maken. Ik heb toen al aangeven dat ik dat geen probleem zou vinden."

Trainer Peter Bosz heeft respect voor de beslissing van Maertens. "Ik kan hier geen spannend verhaal van maken. Birger wil gewoon focussen op zijn eigen spel; daar was hij niet tevreden over. Dan neem je je verantwoordelijkheid door dat aan de staf en de groep kenbaar te maken. Hij ervoer de aanvoerdersband als een last en was niet happy."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen