Vijf vragen aan... Erik Falkenburg

23 september 2010, 13:30

Zijn basisplaats als centrumspits bij AZ is hij door de stormachtige doorbraak van Jonathas voorlopig kwijt. De Braziliaan scoorde drie keer in de afgelopen twee wedstrijden en lijkt nu de eerste spits in Alkmaar. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel voor Erik Falkenburg, want de jeugdinternational kan zich nu volledig richten op zijn favoriete positie als aanvallende middenvelder. FCUpdate.nl sprak met hem.

Erik, de eerste weken van dit seizoen was jij de spits. Nu speelt Jonathas daar, maar kan jij je richten op je favoriete plek het middenveld. Gemengde gevoelens?

“Nou, ik wil graag spelen. Dat sowieso. Ik vond het heel leuk om in de spits te spelen, maar Jonathas staat daar nu en scoort, dus dat is prima. En eigenlijk vind ik het inderdaad ook wel lekker dat ik nu op het middenveld kan spelen, zoals gisteren tegen FC Den Bosch. Dat blijft toch mijn favoriete positie, daar voel ik me goed.”

Wat heb je vooral geleerd in de weken dat je centrumspits was?

In de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch kwam je na 45 minuten in de ploeg voor Pontus Wernbloom. Is hij je belangrijkste concurrent voor een basisplaats?

“Dat weet ik niet, daar heb ik met de trainer niet over gepraat. Ik denk dat de situatie inderdaad is, zoals je kon zien: Wernbloom begon en ik kwam er in als zijn vervanger. Hij is dus nog de eerste man daar. Maar hoe dicht ik tegen een basisplaats als middenvelder aan zit, weet ik niet. Dat zou je aan de trainer moeten vragen.”

Erg soepel liep het niet tegen FC Den Bosch. Jullie kwamen 0-2 voor, maar lieten Den Bosch terugkomen tot 2-2. Na rust maakte Jonathas de 2-3, maar ook daarna was Den Bosch nog een paar keer dicht bij een doelpunt. Wat ging er mis?

Verbeek

Verbeek

De beker is een ideale mogelijkheid om het seizoen glans te geven. Hoe zie jij dat?

“De beker is inderdaad heel belangrijk voor ons, het is de kortste weg naar Europees voetbal. Bovendien lijkt het me schitterend om een keer zo'n bekerfinale mee te maken. Daarom zijn we ook heel blij met de overwinning op Den Bosch."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen