Jonathas helpt AZ aan benauwde bekerzege

Jonathas helpt AZ aan benauwde bekerzege

22 september 2010 – AZ gaat donderdag in de koker als er geloot wordt voor de vierde ronde van de KNVB Beker. Op bezoek bij FC Den Bosch hadden de Alkmaarders het niet makkelijk, maar won het wel: 2-3. Spits Jonathas was met twee goals de grote man bij de bezoekers.

Cadeau kreeg AZ de winst zeker niet. FC Den Bosch speelde gedurfd en aanvallend, wat leidde tot een alleraardigste wedstrijd. De thuisploeg leek een koude douche te krijgen toen Jonathas (kopbal) en Johann Berg Gudmunsson (schot in korte hoek) AZ tussen de 32ste en 34ste minuut naar 0-2 tilden, maar toonde karakter.

Eén minuut na de treffer van Berg Gudmunsson zorgde FC Den Bosch-spits John Verhoek met een fraai lobje voor de aansluitingstreffer en tot vreugde van de Bossche aanhang bleef het daar niet bij. Enkele minuten voor rust kopte diezelfde Verhoek, op aangeven van 'Google-spits' Istvan Bakx, de gelijkmaker tegen de touwen.

Met vier doelpunten binnen tien minuten werden de fans van Den Bosch prima vermaakt en met de 2-2 op het scorebord had de thuisploeg halverwege de wedstrijd nog alle uitzicht op een stunt. AZ, met Kew Jaliens op de plek van de geschorste Hector Moreno, speelde te slap en traag om de eerstedivisionist zijn wil op te leggen.

Met zijn tweede goal van de avond zette Jonathas AZ echter weer op het goede spoor. De sterke Braziliaanse spits tikte enkele minuten na de pauze bij de eerste paal een voorzet vanaf links van Ragnar Klavan binnen en zorgde daarmee, ondanks een enthousiast slotoffensief van FC Den Bosch, voor de beslissing in de wedstrijd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021