Koster en Club Brugge vernederen Charleroi

19 september 2010, 19:56   Bijgewerkt: 19 september 2010, 20:03

De vorm van Club Brugge wordt met de week beter. Na het gelijkspel tegen koploper Racing Genk (2-2) en de krappe zege op Westerlo (1-2) maakte de equipe van coach Adrie Koster zondagavond brandhout van Charleroi. Blauwzwart verliet het veld van de Waalse laagvlieger met een 5-0 overwinning.

In de eerste helft had Club Brugge het betere van het spel, maar het had zoals wel vaker dit seizoen grote moeite om te scoren. Daarin slaagden de bezoekers pas in de slotminuut van het eerste bedrijf. Ivan Perisic krulde op dat moment een vrije trap in de kruising. Daarmee was alle last van de schouders van Brugge gevallen.

Zonder die last gaf Brugge na de rust een mooie show weg. Mede door gestuntel in de defensie van Charleroi liep de score binnen het uur van 0-1 op naar 0-4. Ronald Vargas (2) en Vadis Odjidja-Ofoe tekenden voor de goals. Invaller Maxime Lestienne bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 5-0 voor Brugge, waar basisklant Ryan Donk en zijn collega-verdedigers een rustige avond beleefden.

Ondanks deze eclatante zege bivakkeert Brugge nog steeds in de middenmoot van de Belgische competitie. De Vlamingen hebben in de eerste zeven duels tien punten verzameld, goed voor een matige zevende positie.

AA Gent doet het een stuk beter. Na een doelpuntrijke zege op Zulte-Waregem (5-3) staan de Buffalo’s weer derde. Ze hebben zestien punten, drie minder dan koploper Racing Genk. Anderlecht gaat Gent later op de avond overigens wel voorbij, als die club er voor eigen publiek tenminste in slaagt KV Kortrijk opzij te zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen