Ferguson: "Nooit twijfels gehad over Berbatov"

Koen Freriks
19 september 2010, 18:13   Bijgewerkt: 19 september 2010, 18:19

Dimitar Berbatov blonk zondag uit in de topper tussen Manchester United en Liverpool. Dankzij een hattrick van de Bulgaarse spits wonnen The Mancunians met 3-2. De winnende trainer Sir Alex Ferguson vond na afloop de zege verdiend.

"Liverpool liet niets zien en was alleen gevaarlijk in de standaardsituaties. Edwin van der Sar hoefde lange tijd niet in actie te komen en ik had niet het idee dat we zouden verliezen", vertelt Ferguson tegen Sky Sports over de eerste helft. "Maar in de tweede helft was het kantje boord. Het is slecht om een 2-0 voorsprong weg te geven, maar uiteindelijk is dit natuurlijk een fantastisch resultaat."

Berbatov lijkt pas in zijn derde seizoen bij Manchester United goed in zijn vel te zitten. "Ik heb zelf nooit twijfels gehad over de kwaliteiten, hij is een geweldige speler", ontkent Ferguson zelf het vertrouwen te hebben verloren in zijn spits. "Er is altijd veel kritiek op een speler, die voor veel geld wordt gehaald. Maar hij is al sinds de voorbereiding uitstekend in vorm."

Liverpool-trainer Roy Hodgson maakt met zijn team een dramatisch begin door in de Premier League, maar zag aanknopingspunten in de topper. "Ik vind dat wij in de tweede helft erg goed speelden. De gelijkmaker was ook zeker verdiend. Maar we hebben het er zelf naar gemaakt, door ons drie keer uit voorzetten te laten kloppen. Daarnaast hadden we in de slotfase geconcentreerder moeten zijn, dan hadden we het punt nog kunnen redden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen