Vijf vragen aan... Erik Pieters

13 september 2010, 16:13   Bijgewerkt: 13 september 2010, 22:17

Met een thuiswedstrijd tegen Sampdoria begint donderdag voor PSV de groepsfase van de Europa League. PSV is gewaarschuwd, want de Italianen grepen net naast een ticket voor de Champions League. Om kans te maken zal PSV een stuk beter moeten spelen dan in de eerste helft tegen NEC, afgelopen zaterdag. FCUpdate.nl sprak met Erik Pieters over beide wedstrijden en zijn nieuwe status als international.

Wat ging er mis in de eerste helft tegen NEC? Jullie kwamen door een vrije trap met 0-1 achter en slaagden er amper in om doelkansen te creëren.

"Wat er in die eerste 45 minuten gebeurde, mag echt niet. Er zat geen overtuiging in ons spel. De intentie was er wel, maar de uitvoering was niet goed. We lieten de bal rondgaan, maar dat gebeurde vooral op onze eigen helft. De drang naar voren ontbrak en daardoor werd het, als we een keer balverlies leden, ook direct gevaarlijk. In de rust wist iedereen wat er moest gebeuren en na de pauze was het een stuk beter."

Zoals jullie na rust speelden, is dat het voetbal dat jullie voor ogen hebben?

Zelf speelde je tegen NEC een prima wedstrijd. Merk je dat jouw status in de ploeg veranderd is, nu je als linksback het Nederlands elftal gehaald hebt?

"Misschien zien andere mensen dat zo, maar ik zeker niet. Ik ben nog steeds gewoon Erik Pieters. Voor mij is er niets veranderd nu ik interlands gespeeld heb."

In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino stond je in de basis bij Oranje. Verwacht werd daarna dat je vier dagen later ook tegen Finland zou spelen, maar toen stond Vurnon Anita op jouw plek. Was dat een teleurstelling voor je? 

Nu op naar Sampdoria, komende donderdag. Wat weet je van die ploeg?

"Niet zo veel. Tot dit weekend was niemand in de selectie nog echt met die wedstrijd bezig, de focus lag nog op de wedstrijd tegen NEC. Maar ik weet natuurlijk wel dat Sampdoria een goede ploeg heeft en dat Antonio Cassano daar voetbalt. Het zal een mooie wedstrijd worden, in eigen stadion moeten wij gewoon voor de winst gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen