Kippenvel voor Bouma bij rentree in Eindhoven

12 september 2010, 08:07

Wat er veranderd is in de vijf jaar dat hij weggeweest is bij PSV, wilde een journalist zaterdag van Wilfred Bouma weten. “Ik ben vijf jaar ouder geworden”, antwoordde de verdediger droogjes. Verder was er inderdaad weinig veranderd. Bouma kwam tegen NEC (3-1) na rust in de ploeg en het leek alsof hij nooit weggeweest was.

Al de hele zomer trainde Bouma mee bij PSV. Zonder contract, maar hij wist dat er kansen lagen als Carlos Salcido zou vertrekken. Toen de Mexicaan eind augustus eindelijk een andere club vond, kon Bouma inderdaad een contract tekenen.

Tegen NEC maakte Bouma, als invaller, zijn rentree. Hij werd enthousiast begroet door het Eindhovense publiek, dat hem al tijdens zijn warming-up toezong. “Heel mooi. Ik kreeg er kippenvel van”, zei Bouma na het duel tegen FCUpdate.nl.

Dat Bouma PSV vijf jaar geleden op een wat vervelende manier verliet, lijkt niemand meer te deren. Fans van PSV die destijds boos op de verdediger waren, sloten hem zaterdag in de armen. “Het verleden is het verleden”, zegt Bouma daarover. “Dat vertrek was toen voor mij ook niet makkelijk, ik was graag op een andere manier weg gegaan. Maar het belangrijkste is dat ik nu terug ben. Daar ben ik heel blij mee.”

Daar zal PSV ook blij mee zijn, want tegen NEC bleek direct hoe belangrijk Bouma kan zijn. Met hem in het elftal boog PSV na rust een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege. Vooral qua coaching liet Bouma zich direct gelden. “Daar schort het bij onze ploeg wel eens aan, de coaching”, weet Bouma. “Als er veel gepraat wordt in het veld, wordt het voor iedereen makkelijker. Daar probeer ik mijn steentje aan bij te dragen.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen