Douglas is er uit: "Ik wil voor Oranje spelen"

Douglas is er uit: "Ik wil voor Oranje spelen"

10 september 2010 – FC Twente-verdediger Douglas heeft de knoop doorgehakt. De geboren Braziliaan wil in de toekomst uitkomen voor Oranje, laat hij weten in AD Sportwereld. "Mocht meneer Van Marwijk me nodig hebben voor Oranje, dan twijfel ik niet en zeg ik ja."

De 22-jarige Douglas is al jaren één van de beste verdedigers van de Eredivisie. Hij heeft nog geen Nederlands paspoort, maar komt daar op redelijk korte termijn wel voor in aanmerking. Als dat paspoort binnen is, staat voor Douglas niets een debuut in Oranje nog in de weg. Hij verkiest Nederland boven zijn vaderland Brazilië.

"Ik ben en blijf een Braziliaan, maar mijn gevoel voor Brazilië is de laatste tijd minder geworden. Daar ben ik eerlijk in. Natuurlijk wil ik het liefst voor de Seleçao spelen, maar dat lijkt me op dit moment niet realistisch. Ik heb van de nieuwe bondscoach niets gehoord. Hij volgt de Nederlandse competitie ook niet, denk ik", zegt hij.

Mocht Van Marwijk dus bellen, weet Douglas zijn antwoord al. "Als de kans zich voordoet, wil ik graag voor het Nederlands elftal spelen. Tot dusverre heb ik me bij vragen van journalisten op de vlakte gehouden, omdat ik het simpelweg nog niet wist. Dan zei ik diplomatiek: ik ga er pas over nadenken als het verzoek er komt. Maar de afgelopen maanden heb ik nagedacht. En nu ben ik eruit. Mocht meneer Van Marwijk me nodig hebben voor Oranje, dan twijfel ik niet langer en dan zeg ik ja."

gerelateerd