Boffin geniet bij West Ham: "Dit is unieke kans"

Boffin geniet bij West Ham: "Dit is unieke kans"

9 september 2010 – Zijn transfer viel op de slotdag van de transferperiode een beetje in het niet bij de overstappen van Rafael van der Vaart, Robinho, Klaas-Jan Huntelaar en Royston Drenthe, maar was minstens zo opmerkelijk. Na jarenlang vrij anoniem in Nederland te hebben gespeeld, stapte doelman Ruud Boffin over naar West Ham United.

De Engelse middenmoter nam de doelman over van MVV. Dinsdag speelde de Belg zijn eerste wedstrijd voor West Ham. Hij deed mee in een duel van de beloften tegen Leicester City. "Ik ben hier gelukkig. Dit is een unieke kans", zegt hij tegen Sporza.

De 22-jarige keeper erkent dat de transfer op de valreep tot stand kwam. "Het is zeer snel gegaan, we hadden nauwelijks 2,5 uur werk om alles in orde te brengen. Ik moest wel tot de laatste dag van de transferperiode wachten voor alles in kannen en kruiken was." De eerste indrukken zijn in ieder geval prima, zegt hij. "Ik houd van de sfeer bij West Ham, het is een leuke groep. Ik zal veel leren van de eerste keeper en de keepertrainer. Dit wordt een enorme uitdaging, maar ik ben er klaar voor."

gerelateerd