FC Zwolle neemt koppositie over van Helmond

Koen Freriks
3 september 2010, 22:22   Bijgewerkt: 3 september 2010, 23:29

FC Zwolle is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De ploeg won vrijdagavond de uitwedstrijd bij FC Dordrecht met 2-1 en zagen de onttroonde ranglijstaanvoerder Helmond Sport tegen de eerste nederlaag aanlopen.

FC Eindhoven kan maandag de eerste plaats in bezit nemen als het de uitwedstrijd bij AGOVV Apeldoorn in winst omzet. FC Zwolle, dat de competitie met een punt in mindering begon, stond in Dordrecht al na vijf minuten achter.

Verlies

Cecilio Lopes bracht de thuisploeg aan de leiding. Kort voor de rust maakte Arne Slot gelijk, in de slotfase bezorgde Sjoerd Ars de Zwollenaren de zege. Helmond Sport, dat drie keer won met 1-0, hield in Deventer een uur stand. Daarna zorgden Koen van der Biezen en Luis Pedro voor drie punten voor de thuisclub.

Cambuur liep pas in de tweede helft weg bij Almere City (0-4). De Friezen kregen voor de rust hulp van Renee Troost met een eigen doelpunt en voerden de score na de pauze op door treffers van Paul Beekmans uit een strafschop, en Reza Ghoochannejhad en Mark de Vries in de slotminuut.

Sparta

Toen Joshua John in de tweede helft 3-1 op zijn naam bracht, leken de drie punten voor Sparta binnen. Zarko Grabovac en opnieuw Caracciolo zorgden toch nog voor een gelijkspel. Fortuna Sittard, dat de competitie met twee punten in mindering begon, had de eerste drie duels verloren.