Bari doet Juventus pijn, ruime zege AC Milan

29 augustus 2010, 22:37   Bijgewerkt: 29 augustus 2010, 22:53

Juventus moet al na één speeldag in de achtervolging in de Italiaanse Serie A. De Oude Dame, die vorig seizoen teleurstellend zevende werd, incasseerde zondag in de uitwedstrijd tegen Bari een 1-0 nederlaag. Massimo Donati voltrok twee minuten voor de pauze het vonnis over de zwartwitte brigade uit Turijn.

AC Milan, een andere titelpretendent, kende een aanmerkelijk betere start van het seizoen. Zonder Klaas-Jan Huntelaar, die mogelijk vertrekt naar Schalke 04, won de ploeg op eigen veld met 4-0 van Lecce. Aanwinst Zlatan Ibrahimovic deed nog niet mee, Alexandre Pato (twee), Thiago Silva en Filippo Inzaghi maakten de goals.

Ook Sampdoria, één van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Europa League, schoot uitstekend uit de startblokken. De thuiswedstrijd tegen Lazio werd met 2-0 gewonnen, door goals van Antonio Cassano en Stefano Guberti.

Napoli, ingedeeld in dezelfde groep als FC Utrecht, speelde met 1-1 gelijk bij Fiorentina. De Uruguayaanse international Edison Cavani maakte het enige doelpunt voor de ploeg uit Napels, Gaetano D´Agostino maakte vlak na rust de gelijkmaker.

Titelverdediger Inter begint de competitie maandagavond, uit tegen Bologna.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!