Lok en NAC Breda zien nacompetitie naderen

13 april 2006, 10:07

Halverwege de wedstrijden zag het er nog zo mooi uit voor NAC Breda: de ploeg stond zelf voor tegen Heracles Almelo en rivalen Sparta en ADO Den Haag worstelden met respectievelijk RKC en RBC. Toch draaide de situatie nog volledig om. NAC liet zich in de tweede helft verrassen door Heracles, terwijl Sparta en ADO alsnog wonnen. Hierdoor staat NAC, met nog een duel tegen PSV voor de boeg, op de gevreesde zestiende plaats. 

Na afloop van het duel waren de druiven dan ook bijzonder zuur voor NAC Breda-trainer Cees Lok. "Het leek een tijd lang goed uit te pakken voor ons vanavond. We stonden lang voor en zelfs op het moment dat we gelijk stonden, waren de perspectieven nog gunstig, in de wetenschap dat ADO Den Haag en Sparta achter stonden tegen respectievelijk RBC Roosendaal en RKC Waalwijk. Na negentig minuten trekken wij echter aan het kortste eind en dat doet pijn", zegt de oefenmeester op de website van zijn club.

Lok

Lok

"Onze kwaliteit, het pure voetbal, is tevens onze zwakte. Dat is vandaag pijnlijk duidelijk geworden. Ik bedoel, wij rossen nooit een bal weg, maar willen altijd voetballen. Dat heeft ons vanavond opgebroken."

Toch weigert Lok om zich neer te leggen bij deelname aan de play-offs om lijfsbehoud. De Bredase ploeg heeft aan een zege op PSV genoeg om er in te blijven, weer hij. "Goed, we staan waar we nu staan en het enige dat ons nog kan helpen is een overwinning op PSV. Daar gaan we ons nu dus maar op richten."

NAC Breda heeft één punt achterstand op Sparta en twee op ADO Den Haag. Omdat deze ploegen op de laatste speeldag tegen elkaar spelen, is NAC bij een zege op PSV verzekerd van lijfsbehoud. Ook een gelijkspel kan volstaan, maar dan moet de ploeg hopen dat Sparta onderuit gaat tegen ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen