Kwakman: "Ik ga met opgeheven hoofd weg"

Ger
29 augustus 2010, 00:01

Kees Kwakman speelde zaterdagavond tegen VVV Venlo (2-0) naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor NAC Breda. De Brabanders hebben een mondelinge overeenkomst bereikt met FC Augsburg over een transfer van de 27-jarige verdediger.

NAC nam de multifunctionele voetballer twee jaar geleden over van RBC Roosendaal. Kwakman was de afgelopen twee jaar een onbetwiste basisspeler in Breda, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2013. Augsburg, de club van de Limburgse trainer Jos Luhukay, speelt in de tweede Bundesliga. De Duitsers trokken deze zomer al drie spelers uit de Eredivisie aan: Paul Verhaegh, Marcel de Jong en Gibril Sankoh. Kwakman ondertekent bij Augsburg een contract voor twee jaar.

Kwakman nam met opgeheven hoofd afscheid van de aanhang in het Rat Verlegh Stadion. Hij leverde de assist bij de 1-0 van Matthew Amoah en stapte uiteindelijk met een 2-0-overwinning van het veld. "Deze overstap naar Augsburg is goed voor mijn ontwikkeling, ook als mens. Ik ga er financieel op vooruit, krijg te maken met een Nederlandse trainer en ga spelen voor een ploeg die kampioen wil worden. Het doet pijn om NAC te verlaten, maar ik ga met opgeheven hoofd weg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen