Perspectiefrijke loting PSV, Utrecht treft Liverpool

Ger
27 augustus 2010, 13:52   Bijgewerkt: 27 augustus 2010, 15:17

Voor PSV lonkt de volgende ronde van de Europa League. De Eindhovenaren zijn vrijdag in een poule geplaatst met Sampdoria, Metalist Kharkiv en Debreceni. FC Utrecht treft met Liverpool een tegenstander van formaat. AZ neemt het op tegen louter Oost-Europese tegenstanders.

Sampdoria is op papier de zwaarste tegenstander van PSV. Bij de club uit Genua speelden ooit de voormalig Nederlands internationals Ruud Gullit en Clarence Seedorf. Samp werd in 1991 kampioen van Italië. In 1990 won de club de Europa Cup II. De Italianen liepen eerder deze week op het allerlaatste moment een plaatsbewijs voor de Champions League mis. Werder Bremen zette Sampdoria in blessuretijd de voet dwars.

PSV werd verder gekoppeld aan Metalist Kharkiv uit Oekraïne en Debreceni uit Hongarije. Vleugelspeler Balazs Dzsudzsak van PSV ontmoet zijn oud-werkgever. De Hongaars international kwam eerder uit voor Debrecen. De club werd de laatste vijf jaar kampioen van Hongarije.

Evenals Liverpool is ook Steaua uit Boekarest voormalig winnaar van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi. Steaua werd 24 keer nationaal kampioen. Het won de toenmalige Europa Cup I in 1986, door in de finale te winnen van Barcelona. Napoli is vooral bekend uit de tijd dat Diego Maradona er speelde. De Argentijnse superster werd in 1987 en 1990 kampioen met de club. In 1989 veroverde Napoli met Maradona de UEFA Cup.

AZ treft het Oekraïense Dinamo Kiev, dat deze week nog door Ajax werd uitgeschakeld in de kwalificatie van de Champions League. De formatie van trainer Gertjan Verbeek komt daarnaast uit tegen twee andere opponenten uit Oost-Europa: het Wit-Russische BATE Borisov en het Moldavische FC Sheriff Tiraspol.

FC Sheriff speelde eerder tegen FC Twente. De Moldaviërs ontmoetten de Enscheders vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League. Twente won thuis en verloor uit. BATE Borisov deed een vergeefse gooi naar de Champions League. In de voorronde werd de Wit-Russische ploeg echter uitgeschakeld, waarna het ten koste van het Portugese Maritimo de groepsfase van de Europa League haalde.

De groepsfase van de Europa League:

Groep A

Juventus

Manchester City

Red Bull Salzburg

Lech Poznan

Groep B

Atletico Madrid

Bayer Leverkusen

Rosenborg BK

Aris

Groep C

Sporting Lissabon

Lille

Levski Sofia

AA Gent

Groep D

Villarreal

Club Brugge

Dinamo Zagreb

PAOK Saloniki

Groep E

AZ

Dinamo Kiev

BATE Borisov

FC Sheriff Tiraspol

Groep F

CSKA Moskou

US Palermo

Sparta Praag

Lausanne Sport

Groep G

Zenit Sint Petersburg

Anderlecht

AEK Athene

Hajduk Split

Groep H

VfB Stuttgart

Getafe

Odense BK

Young Boys

Groep I

PSV

Sampdoria

Metalist Kharkiv

Debreceni

Groep J

Sevilla

Paris Saint Germain

Borussia Dortmund

Karpaty Lviv

Groep K

Liverpool

Steaua Boekarest

Napoli

FC Utrecht 

Groep L

FC Porto

Besiktas

CSKA Sofia

Rapid Wien

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen