"Hier praat men over dertig jaar nog over"

27 augustus 2010, 08:40

Het leek wel alsof ze het zelf ook niet konden geloven. De spelers van FC Utrecht liepen na afloop van de wedstrijd tegen Celtic wat verdwaasd door de catacomben van het stadion. De 4-0 overwinning op de Schotse grootmacht zal nog decennia lang onthouden worden in de Domstad, maar de ploeg van Ton du Chatinier leek het allemaal nog niet zo te bevatten. “We wisten dat het mogelijk was. Maar dit...nee, dit had ik ook niet verwacht”, stamelde Dries Mertens tegen FCUpdate.nl.

FC Utrecht had de heenwedstrijd in Glasgow met 2-0 verloren, een resultaat dat in dit Europese format vrijwel altijd leidt tot uitschakeling. Maar in de regenachtige Domstad golden donderdag andere wetten. Wat nou, Europese grootmacht? Wat nou, kansloze achterstand? Negentig minuten later droop Celtic af met een 4-0 nederlaag. De Schotten hadden niet één kans gecreëerd, zelfs niet in de slotfase.

Als men over dertig jaar nog over deze wedstrijd praat, zal de naam Ricky van Wolfswinkel ongetwijfeld genoemd worden. Hij was met drie doelpunten de grote man tegen Celtic en gaf zo zijn visitekaartje af aan bondscoach Bert van Marwijk, die op de tribune zat. Toch bleef de spits bescheiden. 

De Belg heeft nog wel een kleine kritische kanttekening, want ook hij had gezien dat het stadion in Utrecht niet helemaal vol zat voor de wedstrijd tegen Celtic. Opmerkelijk, want zo vaak gebeurt het toch niet dat zo'n grote naam uit het Europese voetbal op bezoek komt. “Misschien dachten die mensen ook dat het gebeurd was, na de 2-0 in Glasgow. Maar de mensen die niet gekomen zijn, hebben daar nu wel spijt van, denk ik”, glimlacht de kleine spelmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen