Huistra: "Concentratie minder tegen tien man"

Ger
22 augustus 2010, 10:12

Pieter Huistra is tevreden met de eerste competitiezege van FC Groningen, dat zaterdag in eigen stadion met 2-1 van De Graafschap won. De oefenmeester beseft wel dat zijn ploeg in de tweede helft - tegen tien man - ondermaats presteerde.

"De intentie was op dezelfde manier te beginnen als we tegen Ajax eindigden, maar in de eerste vijftien minuten was het De Graafschap dat op die manier speelde. Naar voren gericht en met beweeglijke spitsen", aldus Huistra op de website van FC Groningen. "De 1-0 kwam op een cruciaal moment. Daarna gingen we goed door en bewogen we het spel van links naar rechts. De 2-0 was een logisch gevolg van die fase."

"Na de pauze wilden we zo doorgaan, maar het is een gek fenomeen dat de concentratie en uitvoering minder worden tegen een ploeg met een man minder. Wij namen het te gemakkelijk op en dat mag nooit. Bovendien hebben we juist tegen een minderheid teveel balverlies geleden. Het neemt niet weg dat ik bij ben met de drie punten. We zijn met een leerproces bezig en als we de beelden nog eens terug willen halen, kan het nog een latertje worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen