Historische achtklapper Voskamp bij Sparta

20 augustus 2010, 21:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De allereerste wedstrijd van Johan Voskamp in het shirt van Sparta is meteen een historische geworden. De aanvaller, die donderdag werd overgenomen van Helmond Sport, scoorde vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC maar liefst acht (!) goals en vestigde daarmee een nieuw record. De Kasteelheren peuzelden de equipe uit Flevoland uiteindelijk met 12-1 op.

Over de goal van Robertson zal echter niemand het meer hebben. Nee, vooral de prestaties van Voskamp zullen veel stof tot napraten geven. Het is immers nog nooit vertoond dat iemand acht keer scoort in een profwedstrijd. Bijna drie jaar geleden kwam Afonso Alves van Heerenveen in het treffen met Heracles Almelo (9-0) wel heel dichtbij, maar de doelpuntenmachine van de Braziliaan bleef toen steken op zeven.

Door deze bijzondere winstpartij klimt Sparta naar de koppositie. Deze deelt het met Cambuur en Helmond Sport, die na twee duels eveneens zes punten hebben. Het doelsaldo van de Rotterdammers is echter, niet heel verrassend, veel beter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen