Väyrynen en Sparv voor militaire eed naar Finland

19 augustus 2010, 09:25   Bijgewerkt: 19 augustus 2010, 12:50

Mika Väyrynen moet de laatste training van SC Heerenveen in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen NAC Breda aan zich voorbij laten gaan. De Fin moet zich vrijdag melden in Finland. Hij is verplicht een ceremoniële bijeenkomst ter vervulling van de militaire dienstplicht bij te wonen, meldt zijn club.

Vayrynen vliegt vanavond naar Finland en keert vrijdagavond terug. "De club heeft geprobeerd een andere datum voor de bijeenkomst in Finland te regelen, maar dat is niet gelukt. De afwezigheid van Mika op de dag voor de wedstrijd is niet ideaal, maar wij moeten deze situatie accepteren. Aan de andere kant, we trainen 255 keer per jaar, dan is een gemiste training niet zo’n ramp", zegt coach Ron Jans nuchter op de website van zijn club. Vayrynen is dit seizoen basisspeler bij Heerenveen.

Ook Tim Sparv vliegt vandaag naar zijn geboorteland Finland. De middenvelder van FC Groningen moet eveneens een ceremoniële bijeenkomst ter vervulling van de militaire dienstplicht bijwonen. Sparv is zaterdag wel beschikbaar voor het duel tegen De Graafschap.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen