Arveladze lovend over Vitesse-eigenaar Jordania

Arveladze lovend over Vitesse-eigenaar Jordania

18 augustus 2010 – Shota Arveladze is zeer positief over zakenman Merab Jordania, de nieuwe eigenaar van Vitesse. De Georgiër, oud-spits van onder meer Ajax en nu trainer van het Turkse Kayserispor, kent zijn landgenoot sinds zijn achtste levensjaar.

"Een intelligente man, die heel veel voor het Georgische voetbal heeft betekend", zegt Arveladze in het Algemeen Dagblad. "Toen ik in het eerste van Dinamo speelde, was Jordania de voorzitter van de club. Hij heeft onze groep nooit een strobreed in de weg gelegd om onze ambities na te jagen. Daardoor konden deze spelers naar grote clubs in Europa, zoals Ajax of ploegen in de Premier League."

Over de schimmige achtergrond van Jordania wil Arveladze niet veel kwijt. "Jordania heeft over de gehele wereld goedlopende bedrijven. Geld om Vitesse over te nemen heeft hij blijkbaar genoeg. Anders was dit allemaal niet gebeurd. Het is niet mijn zaak waarvandaan hij dat geld heeft. Ik heb het nooit gevraagd."

"Vergeet niet dat deze man over de hele wereld een uitgebreid netwerk heeft. UEFA-voorzitter Michel Platini is zelfs een goede vriend van hem. Verder heeft hij prima contacten met de Turkse en Russische voetbalbond."

Ook over de eveneens bestaande, hechte vriendschap van de Rus en Jordania, is Arveladze terughoudend. "Ik weet slechts dat ze bevriend zijn. Merab is een sociaal iemand."

gerelateerd