PSV laat niets heel van De Graafschap

14 augustus 2010, 21:42   Bijgewerkt: 14 augustus 2010, 23:41

PSV heeft ruim gewonnen van De Graafschap. In eigen huis werd de ploeg uit Doetinchem met 6-0 verslagen. Al na een paar minuten kwamen de Eindhovenaren op voorsprong en moest De Graafschap door met tien man. Toivonen scoorde drie keer voor PSV en ook de ingevallen Afellay wist het net te vinden.

{image[272569][right-half][]}Fränkel moest al heel vroeg van het veld omdat hij in het zestienmetergebied de doorgebroken Jeremain Lens onderuit had gelopen. Met tien man beperkte de verrassende koploper na de eerste speelronde zich louter tot tegenhouden. Na de tweede treffer, halverwege de eerste helft van Toivonen, besloot trainer Darije Kalezic bovendien om spits Rydell Poepon naar de kant te halen en met Jan-Paul Saeijs nog een extra verdediger in te zetten. Met geduldig combinatievoetbal slaagde PSV er echter regelmatig in openingen te vinden in de Doetinchemse 'muur'.

Rutten heeft met Lens en Dzsudzsk vleugelaanvallers in zijn elftal die een man kunnen passeren en dat lieten ze tegen De Graafschap ook zien. Lens, die woensdag tegen Oekraïne met een doelpunt debuteerde in het Nederlands elftal, deed het voorwerk bij de 4-0 door vanaf de middenlijn twee verdedigers op snelheid en kracht te passeren. Toivonen schoot de bal vervolgens via het been van een tegenstander binnen. Aan het begin van de tweede helft had hij ook al de derde treffer gemaakt door de bal uit een hoekschop van Dzsudzsk in de verre hoek te koppen.

{image[272568][left-half][]}De Zweed, vorige week tegen sc Heerenveen twee keer trefzeker, maakte na een uur plaats voor Ibrahim Afellay die vanwege een trainingsachterstand nog op de bank begon. Toivonen maakte niet alleen drie doelpunten, maar liet ook zien goed overweg te kunnen met spits Marcus Berg. Hij zette zijn landgenoot een paar keer vrij voor Boy Waterman, maar Berg was ongelukkig in de afwerking. De huurling van Hamburger SV miste zeker drie opgelegde kansen.

Het PSV-publiek maakte zaterdag kennis met de Deense aanwinst Atiba Hutchinson. De middenvelder maakte zich meteen populair door een reeks sterke intercepties. Zo'n twintig minuten voor tijd debuteerde ook de Braziliaanse verdediger Marcelo bij PSV, dat in de slotfase uitliep naar een hoge score door treffers van de invallers Nordin Amrabat en Afellay. Met zes punten uit twee duels en de doelcijfers 9-1 kent de ploeg van trainer Fred Rutten een voortvarende competitiestart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen