Jong Oranje als groepswinnaar naar play-offs

11 augustus 2010, 20:48   Bijgewerkt: 11 augustus 2010, 20:58

Zonder een handvol vaste basisspelers heeft Jong Oranje een plek in de play-offs voor een EK-ticket veiliggesteld. De ploeg van coach Cor Pot pakte de laatste drie noodzakelijke punten in een uitwedstrijd tegen Liechtenstein: 0-3.

Omdat bondscoach Bert van Marwijk van het 'grote' Oranje zijn WK-gangers niet opriep voor de oefeninterland tegen Oekraïne, schoof aan handvol spelers van Jong Oranje door naar het A-elftal. Hierdoor moest Van Marwijks collega Cor Pot flink improviseren om een goed elftal op de been te krijgen tegen Liechtenstein, maar ook het vernieuwde Jong Oranje bleek veel te sterk voor het Alpenstaatje. Erik Falkenburg zorgde vlak voor rust voor de openingstreffer, Jens Toornstra en Bas Dost scoorden na de pauze. Voor beide spelers was dit hun eerste goal ooit in Jong Oranje.

Jong Oranje bereikte zo de maximale score van 21 punten uit zeven wedstrijden en kan, met nog één duel te gaan, niet meer naast een plek in de play-offs grijpen. Omdat rivaal Spanje twee punten morste in Finland (1-1), is de ploeg van Cor Pot bovendien zeker van groepswinst. Met alleen nog een uitwedstrijd in Spanje voor de boeg heeft Jong Oranje namelijk vijf punten voorsprong op de jonge Spanjaarden.

Opstelling Nederland: Tim Krul, Daryl Janmaat (63' Maikel Kieftenbelt), Daley Blind, Nick Viergever, Patrick van Aanholt, Kevin Strootman, Erik Falkenburg, Stef Nijland (16' Jens Toornstra), Donny Gorter, Luuk de Jong (63' Bas Dost), John Goossens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen