Uitblinker Toivonen richt zich op 'tien-positie'

8 augustus 2010, 02:00

Met twee fraaie goals gaf Ola Toivonen zaterdag zijn visitekaartje af. Met een rake kopstoot en een prachtig afstandsschot hielp hij PSV hoogstpersoonlijk langs SC Heerenveen. Hij oogt scherp en fit, veel fitter dan een jaar geleden rond deze tijd. Dat klopt, liet de Zweed na de wedstrijd in Friesland weten aan FCUpdate.nl.

“Vorig jaar speelde ik in de zomer het jeugd-EK. Ik kon amper vakantie vieren, omdat ik vrij snel weer aansloot bij de selectie van PSV”, weet de Zweed nog. “Nu was dat heel anders. Ik heb een heerlijke zomer gehad, ben lekker naar Zweden geweest. Even helemaal niet aan voetbal denken, heerlijk. Mijn hoofd was daarna helemaal leeg. Na die vakantie was ik vooral mentaal helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.”

Wat ook meespeelt, is dat Toivonen eindelijk duidelijkheid heeft over zijn positie bij PSV. Vorig seizoen speelde hij soms in de spits en soms daar achter. Nu lijkt de situatie helder: Toivonen moet zich richten op de positie achter de spitsen. “Daar heb ik inderdaad de hele voorbereiding gespeeld. We hebben met Marcus Berg, Jonathan Reis en Danny Koevermans drie goede spitsen. Daarom is het voor mij duidelijk dat ik me moet richten op de '10-positie'. Prima, die positie ligt me wel."

Winnen uit in Heerenveen, PSV is het seizoen goed gestart. “Dat was het belangrijkste, drie punten pakken. Ik ben blij dat dat gelukt is", aldus Toivonen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen