Alderweireld: "Suarez doet zoiets niet bewust"

1 augustus 2010, 09:33   Bijgewerkt: 1 augustus 2010, 09:43

Ajax begint de Eredivisie zonder zijn aanvoerder. Luis Suarez kreeg in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een directe rode kaart en krijgt vermoedelijk een schorsing voor de competitie aan zijn broek. Dat kan nog wel eens een forse schorsing worden, want de overtreding van de spits op Cheik Tioté was keihard.

Suarez, die al geel op zak had, ging met gestrekt been door op de middenvelder van FC Twente. Gelukkig voor Tioté ging het been van Suarez deels lang hem heen, anders had hij nu wellicht in het ziekenhuis gelegen. De zichtbaar gefrustreerde Suarez droop af en moet nu afwachten welke straf de tuchtcommissie hem oplegt.

"Ik hoop dat het meevalt, het zou echt jammer zijn als we Luis lang moeten missen", zegt teamgenoot Toby Alderweireld tegen FCUpdate.nl. De Belg erkent dat de actie van Suarez onhandig was, maar weet zeker dat hij niet expres deed. "Zo zit Luis niet in elkaar, hij is er nooit op uit om tegenstanders bewust te blesseren. Deze tackle was een beetje onbesuisd, maar Luis wilde echt niet het been van Tioté breken."

Ajax had juist veel respect voor de tegenstander uit Enschede, stelt Alderweireld. "Daarom vormden we na de wedstrijd, toen FC Twente de schaal uitgereikt gekregen had, ook een erehaag. De onderlinge verstandhoudingen zijn gewoon goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen