Rehn (Göteborg): "Wat mij betreft is AZ favoriet"

29 juli 2010, 07:30

Assistent-trainer Stefan Rehn en Stefan Selakovic van IFK Göteborg manoeuvreren zich in de underdogpositie voor de eerste wedstrijd tegen AZ, donderdag in de derde voorronde van de Europa League. “Wat mij betreft is AZ de favoriet”, vertelde Rehn woensdagavond tijdens een persconferentie in het AZ-stadion.

Göteborg zit momenteel midden in de Zweedse competitie, maar dat weerhield de Zweden er niet van alle oefenduels van AZ sinds de loting op 16 juli te bekijken. “Defensief vind ik AZ erg sterk”, vervolgt Rehn “Ook bij verdedigende en aanvallende standaardsituaties maken ze een goede indruk. Als ik een zwak punt moet noemen dan vind ik dat ze de bal soms wel erg lang in de ploeg willen houden. Naar mijn idee moet eerder de diepte gezocht worden.”

Omdat Sergio Romero, Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui op een transfer hopen, speelt het trio niet mee tegen Göteborg. Toch kan Gertjan Verbeek een prima elftal het veld insturen, oordeelt Rehn. “Ook zonder de sterren heeft AZ een goede ploeg. Ik vind dat ze veel jonge, talentvolle jongens hebben lopen, onder wie Pontus Wernbloom. Hij was twee jaar geleden nog onze beste speler.” Wernbloom, die in de zomer van 2009 van Göteborg naar AZ kwam, begint overigens niet in de basis.

Voor Selakovic betekent het onderonsje met AZ een korte terugkeer in Nederland. Tussen 2001 en 2005 speelde de aanvaller negentig duels voor SC Heerenveen. De Zweed had daarin een half jaartje met Verbeek te maken. AZ is hij nog niet vergeten. “Ze speelden destijds nog in het kleine, oude stadion (Alkmaarderhout, red.). Je kon toen echter al merken dat AZ in een groeiproces zat. Toen ik in 2005 naar Göteborg ging, haalde AZ de halve finales van de UEFA Cup. In de jaren daarna zijn ze steeds beter en groter geworden”, besluit de 33-jarige Selakovic (foto).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen