AZ treft IFK Göteborg, Luzern lonkt voor Utrecht

16 juli 2010, 14:08   Bijgewerkt: 16 juli 2010, 14:33

Om de play-off van de Europa League te bereiken moet AZ afrekenen met een opponent met een grote historie. Het Zweedse IFK Göteborg is de tegenstander van de Alkmaarders in de derde voorronde, zo werd vrijdag tijdens de loting duidelijk.

Erg blij zal men in Alkmaar niet zijn met de uitkomst van de loting. Van de vijf tegenstanders die de landskampioen van 2009 kon loten, was Göteborg, met Hajduk Split, waarschijnlijk de zwaarste. Andere potentiële tegenstanders kwamen uit landen als  Luxemburg, Bosnië, Servië, Zwitserland, Azerbeidzjan en Hongarije.

IFK Göteborg geldt als de meest succesvolle Zweedse ploeg ooit. Het werd liefst achttien keer landskampioen en won tweemaal de UEFA Cup. De eerste ontmoeting tussen AZ en IFK is op 29 juli in Alkmaar, de return in Zweden is een week later.

Ook FC Utrecht kent zijn tegenstander in de derde voorronde. Als de ploeg uit de Domstad volgende week geen fout maakt tegen KF Tirana, is FC Luzern de volgende tegenstander. Deze ploeg eindigde vorig seizoen als vierde in de Zwitserse liga. Net zoals AZ speelt ook FC Utrecht de eerste wedstrijd in eigen stadion.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen