Ajax ontmoet PAOK Saloniki in voorronde CL

16 juli 2010, 12:16   Bijgewerkt: 16 juli 2010, 12:29

Ajax mag niet mopperen over het resultaat van de loting voor de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers ontmoeten PAOK Saloniki en zijn bij winst nog maar één ronde verwijderd van het hoofdtoernooi.

PAOK eindigde het afgelopen seizoen als derde in de Griekse competitie, acht punten achter landskampioen Panathinaikos. Het is geen onbekende voor Nederlandse clubs, want vorig jaar streed PAOK met SC Heerenveen om een plek in de groepsfase van de Europa League. Beide duels eindigden in een gelijkspel (1-1 en 0-0), maar op basis van het uit gescoorde doelpunt ging SC Heerenveen door. In het seizoen 2004/ 2005 verloor PAOK in de eerste ronde van de UEFA Cup van AZ. Tijdens dat duel staken fans van PAOK hun eigen stadion gedeeltelijk in de brand.

Ajax speelt op 27 of 28 juli eerst thuis, een week later is de return in Griekenland.

Tijdens de loting ontliep Ajax onder meer Celtic en het sterke Unirea Urziceni, dat vorig seizoen nog opzien baarde in de Champions League. Celtic speelt tegen Sporting Braga, de Roemenen ontmoeten FC Zenit St. Petersburg. AA Gent krijgt een zware dobber aan Dinamo Kiev, Young Boys Bern speelt tegen Fenerbahçe.

In het zogenaamde 'kampioenentraject' werd Anderlecht gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen het Ierse Bohemian FC en The New Saints uit Wales. 

Loting niet-kampioenen:

Ajax- PAOK Saloniki

Dinamo Kiev- AA Gent

Young Boys Bern- Fenerbahçe

Unirea Urziceni- FC Zenit

Sporting Braga- Celtic

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen