Vrouwen Oranje kunnen WK vergeten na remise

19 juni 2010, 20:29   Bijgewerkt: 19 juni 2010, 20:35

Het Nederlands dameselftal lijkt deelname aan het WK in 2011 mis te lopen. In een regenachtig Zwolle speelden de Oranje Leeuwinnen zaterdag met 2-2 gelijk tegen Noorwegen, waar eigenlijk een ruime overwinning nodig was.

Nederland begon uitstekend aan de wedstrijd. Melis zette Oranje al na twee minuten op een 1-0 voorsprong, maar Herlovsen maakte drie minuten later alweer gelijk. Kort na de rust grepen de Noren, de nummer zes van de wereld, via Vikestad de leiding. Dekker wendde tien minuten voor het eindsignaal een Oranje-nederlaag af (2-2).

Door het gelijkspel blijft Nederland weliswaar lijstaanvoerder in de kwalificatiepoule, met veertien punten uit zeven wedstrijden. Noorwegen volgt echter op maar één punt en heeft nog twee duels tegoed. De poulewinnaar verzekert zich van deelname aan de play-offs, waarin de WK-startbewijzen uiteindelijk worden verdeeld.

Dat Nederland waarschijnlijk geen barragewedstrijden zal spelen, beseft ook trainer Ed Engelkes. “Het is nu over”, laat de bondscoach via de OnsOranje Twitter weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen