Ghana wint na strafschop van Servië

13 juni 2010, 17:51   Bijgewerkt: 13 juni 2010, 18:00

Ghana heeft de wedstrijd tegen Servië gewonnen. Tien minuten voor tijd maakte de Serviër Kuzmanovic hands in het eigen strafschopgebied, waarna de enige goal van de wedstrijd vanaf elf meter door Gyan werd binnengeschoten. Hierdoor werd de coach van Ghana, Milovan Rajevac, de succesvolste Serviër van de dag.

Ghana en Servië zitten in een van de moeilijkste groepen van het toernooi. Na deze ontmoeting wachten nog de duels met Australië en Duitsland. Servië en Ghana zijn twee niet te onderschatten teams. Servië werd in de kwalificatie eerste in de groep met Frankrijk, terwijl de Afrikanen eerder dit jaar in de finale van de Afrika Cup stonden.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Pantelic probeerde het direct vanaf de aftrap, maar ook Ghana kwam er snel uit. Later in de eerste helft was het Gyan die een grote kans miste. De Ghanees kwam na een voorzet goed voor zijn man, maar vergat de bal in te koppen. Servië moest het vooral hebben van de spelhervattingen. Een paar ingestudeerde varianten gingen er weliswaar niet in, maar zorgden wel voor gevaar.

Ook in het begin van de tweede helft waren er kansen over een weer. Ghana was vooral met hoge ballen gevaarlijk, maar de bal wilde er maar niet in. Een goal hing in de lucht, maar viel niet. Beide teams leken wat angstiger te gaan spelen, bang voor een tegengoal. Servië kreeg met nog een kwartier te spelen een grote tegenvaller te verwerken, nadat Aleksandar Lukovic met twee keer geel van het veld gestuurd werd.

Ghana werd geacht het initiatief te nemen, maar vlak na de rode kaart kreeg juist Servië twee enorme kansen. Een inzet van Milos Krasic werd gekeerd door keeper Richard Kingson, waarna Vidic bijna scoorde uit de corner. Ghana leek geschrokken van de man meer op het veld, maar Zdravko Kuzmanovic besloot de Afrikanen letterlijk een handje te helpen. Hij verwerkte een relatief ongevaarlijke voorzet met de hand, waarna de scheidsrechter geen andere keuze had dan een strafschop te geven. Asamoah Gyan wist er wel raad mee en schoot zijn land naar de drie punten. In de blessuretijd had hij ook nog de 2-0 op zijn schoen, maar hij raakte de paal.

Voor Servië is het verlies een grote teleurstelling. Met de volgende wedstrijd tegen Duitsland dreigt net als vier jaar geleden een vroege uitschakeling. Zeker gezien de grote verwachtingen zal dat in eigen land als een enorme afgang worden ervaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen