KNVB bevestigt seizoensopener: Roda - Twente

9 juni 2010, 17:19   Bijgewerkt: 9 juni 2010, 17:34

Het conceptprogramma was [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/148157/concept-top-drie-start-eredivisie-met-uitduel/,_blank,maandag] al uitgelekt. Inmiddels heeft de KNVB dat plan officieel vrijgegeven. Dat betekent dat, ervan uitgaande dat er geen wijzigingen meer worden gedaan in het voorlopige schema, de top-drie van afgelopen seizoen met een uitwedstrijd begint. Landskampioen FC Twente trapt af bij Roda JC, Ajax gaat bij FC Groningen op visite, terwijl PSV naar Friesland afreist om bij Heerenveen te spelen.

Bij de vrijgave van het conceptschema heeft Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB, nadere toelichting gegeven voor een aantal zaken. Zo zal er komende jaargang maar één midweekse speelronde gespeeld worden (op 26 en 27 oktober). Verder staan er geen wedstrijden op vrijdagavond gepland als er op de dinsdag of woensdag daarvoor interlands op het programma stonden.

Daarnaast plande de KNVB in de Jupiler League in alle speelrondes een duel op maandagavond. Deze wordt live uitgezonden door Eredivisie Live. Alleen de laatste wedstrijdronde van een periode en de laatste twee speeldagen van de competitie vinden in hun geheel op vrijdag plaats, waardoor een maandagduel niet mogelijk is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen